طيور طيور .

طيور

گلوتن گندم چيست؟

گلوتن گندم پودري كرم رنگ با PH حدود ۸/۵ الي ۴/۶ مي‌باشد . از گلوتن گندم در صنعت هاي نانوائي به خصوص در ساخت نانهاي فانتزي به طور وسيعي به كارگيري مي شود . همينطور در صنعت هاي ماكاروني، تهيه و تهيه و تنظيم سوسيس و كالباس، در تهيه غذاي طفل و همچنين در صنعت چسب سازي به عمل مي رود . كشورهاي گسترش يافته از گلوتن گندم به عنوان پوشش حفاظتي تخم مرغ به كارگيري مي كنند . گلوتن گندم به عنوان بيوپليمر جايگزيني براي پليمرهاي سنتزي در صنعت به كارگيري مي شود . در غذاي ماهي به تيتر پلت چسبان از گلوتن گندم به كارگيري مي شود . گلوتن گندم معمولاً دربردارنده ۸۰ ۷۵ درصد پروتئين، رطوبت آن حداكثر ۸ درصد، ميزان خاكستر در حد صفر و كمترين مقدار فيبرخام را داراست . مقدار جذب آب آن دست اندك ۱۷۰ درصد مي باشد . پروتئين هاي حساس گلوتن گندم، گلوتنين وپرولامين هست . گلوتن گندم علاوه بر اين كه منشا پروتئيني قابل قبولي به شمار مي رود، منشاء قابل قبولي از اسيدآمينه ها، مخصوصاً اسيدآمينه هاي گوگرددار و گوگرد معدني نيز مي باشد . كمبود اسيدآمينه هاي گوگرددار اختلال عمده در تغذيه طيور مي باشد .  
 ماشين جوجه كشي ۲-۵- 
وبستردرسال ۱۹۸۴ بيان كرد كه توازن اسيد آمينه ها در گلوتن گندم فراوان مطلوب مي باشد و علاوه بر اين سبب خوشخوراكي غذا گرديده و نسبت به ساير موادغذائي داراي كمترين دليل ها ضدتغذيه اي مي باشد . هگرو فرناندودرسال ۱۹۹۷ گزارش كردند كه جوجه ها نسبت به ويسكوزيته در هفته اوليه زندگي خود زياد با اهميت مي باشند و بالابودن ويسكوزيته روده سبب ساز ساز به كاهش كار آنزيم ها و جذب كمتر مواد مغذي مي گردد . همينطور افزايش ويسكوزيته و ساخت چسبندگي سبب ساز كاهش سرعت عبور محتويات دستگاه گوارش مي شود، در نتيجه مواد غذائي برهه هنگامي بيشتري در روده مي مثل و همين استدلال منجر ساز كاهش مصرف خوراك و در سود كاهش رويش مي گردد . از گلوتن گندم به تيتر مبداء مطلوب پروتئيني در تغذيه آبزيان (قزل آلا و ميگو) نيز استعمال شده مي باشد . هدف از انجام اين آزمايش تعيين بها غذائي گلوتن گندم و تأثير به فعاليت گيري از آن بر بضاعت و توان توليدي جوجه هاي گوشتي مي باشد .در اين پژوهش قيمت غذائي گلوتن گندم و تاثير آن بر بضاعت و توان و بضاعت و توان و توانايي توليدي جوجه هاي گوشتي محاسبه شد . تست با ۵ جيره غذائي انجام شد . جيره هاي آزمايشي شامل: ۱) ماشين جوجه كشي جيره شاهد فاقد گلوتن گندم، ۲) جيره دربردارنده ۵/۲ درصد گلوتن گندم، ۳) جيره حاوي ۵ درصد گلوتن گندم، ۴) جيره دربردارنده ۵/۷ درصد گلوتن گندم، ۵) جيره حاوي ۱۰ درصد گلوتن گندم . جيره هاي آزمايشي از لحاظ انرژي و پروتئين يكسان بودند و براي ۳ بازه زماني آغازين، رويش و آخرين تنظيم و تهيه شدند . دوران آزمايش ۴۹ روز بود . براي تهيه و تنظيم جيره هاي آزمايشي انرژي قابل سوخت و ساز تصحيح گرديده براي ازت و تركيبات شيميائي (پروتئين، اسيدآمينه ها و…) گلوتن گندم اندازه گيري شد . نتايج حاصل از ازمايش نشان اعطا كرد كه ارتقا وزن تن جوجه هائي كه جيره شاهد و جيره حاوي ۵/۲ و ۵ درصد گلوتن گندم مصرف كردند بيشترين بود . جيره هاي حاوي ۵/۲، ۵ و ۱۰ درصد گلوتن گندم سزاوار ترين ضريب تبديل غذا را توليد كردند . اندازه طعام مصرفي در گروهي كه از جيره ۵/۷ درصد گلوتن گندم تغذيه كرده بودند كمترين اندازه بود . درصد تلفات در در در ميان هيچكدام از گروهها تفاوت مفهوم داري نداشتند . كمترين هزينه طعام براي ايجاد يك كيلوگرم وزن زنده در گروههايي كه با ۵ و ۵/۲ درصد گلوتن گندم تغذيه شدند به دست آمد . درصد سينه گروههائي كه با جيره شاهد، ۵/۲ و ۵ درصد گلوتن گندم تغذيه شدند بيشترين مقدار بود و درصد ران، بالها و كبد في مابين گروهها تفاوت معنا داري نداشت . درصد چربي محوطه بطني در گروهي كه با جيره ۵/۷ درصد گلوتن گندم تغذيه شدند بيشترين مقدار بود .
برچسب: ماشين جوجه كشي،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۲۲ تير ۱۳۹۸ساعت: ۰۱:۱۰:۰۸ توسط:ت.ج موضوع:

دلايل ايجاد بستر خيس در طيور

يك عدد از مواردي كه پرورش دهندگان طيور به ويژه طيورگوشتي طي دوره رشد با آن مواجه مي شوند وجود بستر خيس مي باشد دست اندركاران مديريتي تغذيه اي و بيماريها مي توانند سبب بروز اين خلل شوند بستر تر ، كه علت آن پيدايش اسهال درگله مي باشد نبايد با آنتريت و يا تورم روده غلط شود اسهال عارضه اي مي‌باشد كه مدفوع وضعيت آبكي داشته باشد در صورتيكه آنتريت عبارت از تورم بافت مخاطي روده در اثر عواملي نظير كوكسيديوز و غيره مي باشد درحالت طبيعي مدفوع با منشاء روده اي در طيور داراي رنگ حنايي و يا اين كه قهوه اي با رسوب اورات در تراز آن مي باشد كه 12 تا 16 بار درشبانه روز تخليه مي گردد مدفوعي كه منشاء آن از سكوم باشد دارنده رنگ قهوه اي تيره ، به رخ نصفه مايع مي باشد و معمولا يك يا اين كه دوبار در شبانه روز دفع مي شود كه اين گونه مدفوع هم نبايد با مدفوع اسهالي غلط گردد .  
 ماشين جوجه كشي ۲-۵- 
مديريت و ارتباط آن با بستر خيس در طيور بستر طيور مي بايست در مرحله وعمق آن از لحاظ قوام و چسبندگي يكسان باشد در شرايط مديريتي مناسب و تندرست گله با توجه به سن ، رطوبت بستر مي تواند بين 10 تا 30 درصد متغير باشد هر چند در مناطق گرم و فراوان خشك رطوبت به 5 درصد نيز ممكن مي باشد كاهش يابد . بستري كه دارنده چنين شرايطي باشد آنگاه از چسبندگي در اثر فشردن در بين انگشتان بلافاصله ذرات آن از همديگر قطع خواهند شد كه وجود اين موقعيت عدم چسبندگي ناشي از فعاليت باكتري هاي جانور درآن مي باشد بستري كه رطوبت آن بيشتر از 30 درصد باشد آن‌گاه از فشردن در دست موقعيت خود را محافظت كرده و ذرات آن ازهمديگر قطع نخواهند شد بستر خيس گهگاه به بستري گفته مي شود كه صرفا مرحله آن مرطوب وچسبنده مي باشد البته قسمت هاي عمقي آن ممكن ميباشد خشك باشد درچنين مواقعي نصيب هاي سطحي بستر آنگاه از خشك شدن تشكيل لايه اي چسبنده وسفت را مي دهد وبه عبارت ديگر ازنظر قوام و چسبندگي در مرحله و عمق از يكديگر متعدد مي باشد وجود بستر سفت در نقاطي از سالن سبب مي شود كه طيور تمايلي به نشستن دراين محل ها رانداشته باشند لذا به علت نرسيدن گرماي بدن طيور به اين نقاط و عدم عمل باكتري هاي مو جود درآن رطوبت و چسبندگي باز نيز عمده خواهد شد در صورت وجود چنين حالتي در بستر با بهبود شرايط مديريتي و زيرو رو كردن بستر بايستي مبادرت به رفع اين مشكل كرده و در چهره نياز كمي بستر نو بيش تر نمود تا مرغها تشويق به نشستن درآن نقاط شوند با پرهيز از ريزش آب در تالار ، تنظيم اندازه و طول آب خوري ها و بهبود تهويه مي بضاعت از تشكيل بستر بهم چسبيده وسفت گرديده دوري نمود . درميان عوامل مديريتي ، تهويه مي تواند بيشترين نقش را داشته باشد 1000 قطعه مرغ در شبانه روز حدود 500 ليتر آب از نحوه مدفوع دفع مي كنند تهويه ناقص كه كاركشته به تخليه اين اندازه آب از سالن نباشد به سادگي و بويژه در زمستان مي تواند منجر بروز بستر خيس و توليد چسبندگي در سطح آن گردد . تغذيه و ارتباط آن با بستر تر در طيور فعاليت همه در طيور به چهره مداوم و ادرار كه به صورت مايع غليظ موكوسي و حاوي اندازه متعددي اورات ميباشد با پوشانيدن تراز مدفوع دفع مي گردد مكانيسمي كه بنام جريان برگشتي ناميده مي شود سبب ساز ميشود مقداري از آب والكتروليت ها مجددا در راست روده جذب شده و تعادل الكتروليتي برقرار گردد . ارتقا مصرف آب صرف نظر از علت آن مي تواند باعث پيدايش اسهال ، مدفوع آبكي و بستر خيس گردد كه به تعدادي از آنها اشاره مي شود . 1- جيره بندي دان و يا اين كه ناكافي بودن دان بويژه درگله هاي مرغ گوشتي كه دان جيره بندي مي گردد بوضوح ديده مي شود 2- كيفيت آب و دان مصرفي از نظر مقادير سديم ، پتاسيم و منيزيوم . سديم و پتاسيم حجم آب بدن را تنظيم مي كنند وجود ميزان زيادي سديم در آب مصرفي و يا در دان كه مي تواند به صورت نمك باشد باعث ارتقاء مصرف آب خواهد شدوجود پتاسيم اضافي هم كه مي تواند ناشي از وجود آن در مواقعي مثل كنجاله سويا ، ملاس و غيره باشد مثل سديم باعث افزايش مصرف آب و اسهال خواهند شد منيزيم از عناصري است كه به علت وفور آن در مواد نخستين زمينه استعمال دان ، به مكمل طيور افزوده نمي شود معهذا وجود اندازه زيادي از اين عنصر در آب ، منجر پيدايش عارضه اسهال و خيس شدن بستر خواهد شد . 3- متعادل نبودن جيره از نظر ميزان پروتئين و بيش تر بودن و بويژه وجود پروتئين كيفيت بالا و با قابليت هضم قليل در آن وجود چنين پروتئيني كه بخوبي هضم وجذب نشده باشد در انتهاي روده در اثر تخمير ميكروبي باعث بروز اسهال مي گردد پيدايش عارضه سوختگي مفصل خرگوشي در نيمچه هاي گوشتي ناشي از وجود مقادير زيادي پروتئين با قابليت و امكان هضم اندك مثل پودر گوشت و ضايعات كتشارگاهي درجيره مي باشد . 4- وجود مقادير زيادي قند جذب نشده درموادي مانند جو وتغيير فشار اسمزي ناشي از آن در روده اسهال برور خواهد كرد . 5- تغيير ناگهاني مواد اوليه و فرمول دان هم مي تواند سبب ايجاد اسهال در طيور گردد . 6- افزودن چربي با كيفيت پايين و غير قابل هضم از ديگر دست اندركاران بروز اسهال و مدفوع آبكي در طيور مي باشد . 7- ويروس ها باكتريها ، تك ياخته ايها و مايكوتوكسين ها نيز نقش مهمي در ايجاد عارضه اسهال در طيور مي توانند داشته باشند . ماشين جوجه كشي 8- مصرف آنتي بيوتيك ها و گونه هاي داروهاي ضد ميكروبي هم يك عدد از علل كليدي بروز اسهال در طيور مي باشند پيدايش اسهال ناشي از تركيبات ضد ميكروبي بويژه در كشورهايي كه به فيس مداوم از اين مواد به كارگيري مي شود يك عدد از خلل ها اين صنعت مي باشد كه متاسفانه كمتر به آن دقت گرديده و حتي تصور مي شود كه با مصرف اين تركيبات بروز اسهال مي بايست كمتر هم گردد مصرف تركيبات ضد ميكروبي با تغيير و تحول فلور ميكروبي روده وايجاد عدم تعادل في مابين ميكرورارگانيزمهاي موءثر و زيان آور منجر پيدايش اسهال مي شوند . عواقب ناشي از وجود بستر خيس در طيور 1- ارتقا اندازه آمونياك در سالن كه ناشي از تخمير اوره مي باشد . 2- كاهش مصرف دان ناشي از افزايش آمونياك وبروز و يا تشديد عوارض تنفسي و مستعد شدن گله به بيماري هاي ميكروبي و كلي باسيلوز 3- كاهش جذب مواد و كاهش راندمان و همت گله . 4- مستعد شدن گله به بيماري هاي روده و بويژه كوكسيديوز 5- آلودگي تراز خارجي پرنده افزايش تورم مفصل خرگوشي وايجاد زخم درجناغ سينه كه درنهايت باعث به حذف تعداد بيشتري از طيور در كشتارگاه خواهد شد .
برچسب: ماشين جوجه كشي،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۱۹ تير ۱۳۹۸ساعت: ۱۲:۲۸:۴۲ توسط:ت.ج موضوع:

عوامل موثر مصرف خوراك در جوجه هاي گوشتي

مرغداري 
ما 
۲-۴- 
كارداران ضد تغذيه اي به طور ارگانيك برخي تركيبات از قبيل ممانعت كننده هاي پروتئاز، آلكالوئيدها، گواترزا ها، اگزالات ها و فيتات ها موادي هستند كه در ذرات مواد خوراكي وجود دارا هستند . اين تركيبات ضد مغذي پس از مصرف موجب كاهش قابليت دسترسي مواد مغذي، كاهش مصرف غذا و كاهش رويش حيوانات مي شوند (هتچوك، ۱۹۹۴٫ شاهيدي، ۱۹۹۷) . منشأ بعضا از مواد ضد تغذيه اي از متابوليسم باكتري ها و قارچ ها موجود در خوراك مي‌باشد . 
 ماشين جوجه كشي ۲-۵- 
مصرف آب هر يك‌سري محاسبه ميزان ظريف نياز پرنده به آب نسبت به بقيه مواد خوراكي فعاليت آساني نيست، آب ماده اي دوچندان حتمي در جيره پرنده ها به شمار مي آيد . ميزان مصرف آب جوجه هاي گوشتي بستگي به دماي محيط و نسبت آن با رطوبت، تركيبات جيره، نرخ پرورش و راندمان بازجذب آب از كليه ها دارد . افزايش پروتئين نپخته جيره موجب ارتقا مصرف آب و نسبت مصرف آب به خوراك مي شود . مصرف طعام كرامبل و پلت نسبت به خوراك آردي، موجب ارتقاء مصرف آب و خوراك خواهد شد . با ارتقا نمك و يا اين كه بقيه مواد معدني اوسموتيك در جيره، ارتقاء مصرف آب به مراد افزايش دفع اين مواد اضافي از همه ها را شاهد خوا‌هيم بود . 
مصرف آب تاثير بسزايي بر مصرف طعام دارااست . با محدود شدن مصرف آب، تن شروع به دهيدراته[۲] شدن مي كند . 
۳- 
دست اندركاران مديريتي اثر گذار بر مصرف خوراك چه بسا در حالتي كه پرنده ها دو گله جيره يكساني دريافت كنند، ميزان مصرف خوراك دو گله با دو ساختمان و تسهيلات جدا، متعدد خواهد بود . اين تفاوت در مصرف غذا به ادله تفاوت در رئيس و بيماري ساخت مي شود . ۳ دليل مديريتي داراي اهميت كه بر مصرف غذا جوجه هاي گوشتي موثرند دربرگيرنده :۱- دسترسي به آب و خوراك ۲- تنش محيطي ۳- مشكل ها بيماري . 
۳-۱- 
دسترسي به آب و خوراك مرغ گوشتي از لحظه ي ورودش به تالار تا ارسال آن به بازار، مي بايست آزادانه به آب و طعام دسترسي داشته باشد . تعداد آبخوري ها و دانخوري ها بايستي كافي باشد تا رقابت را بين پرندگان به دستكم برساند . در رخ بالا بودن تفاوت در ميانگين وزني گله ، احتمالاً با فقدان دانخوري به ازاي هر پرنده مواجهيم . 
۳-۲- 
تنش محيطي تنش ها بر مصرف غذا جوجه هاي گوشتي تأثير بدي دارا‌هستند . استرس پرنده را ناچار به ارتقا هورمون هايي به منظور جابجايي سوخت تن براي ترس و پرواز خواهد كرد . جواب تن در برابر استرس موجب كاهش جذب مواد مغذي و كاهش قابل دقت جنبش دستگاه گوارشي خواهد شد . استرس خراب و ناگهاني موجب كاهش موقتي در مصرف خوراك خواهد شد و اثرات سوء كمي بر همت پرنده دارد . در حالي كه استرس هاي طولاني و مزمن اثرات بد زيادي روي مصرف غذا دارند . عموماً تنش هاي مزمن مشتمل بر استرس گرمايي، كيفيت زير هوا و بد بودن كيفيت بستر مي باشند . 
استرس گرمايي تأثيرات واضح بدي بر مصرف طعام جوجه هاي گوشتي دارااست . تحمل پرنده نسبت به استرس گرمايي بستگي به عواملي از قبيل مقدار بدن و سرعت رشد پرنده، دماي محيط و نسبت آن با رطوبت داراست . كيفيت بد هوا و بستر نيز اثرات غير مستقيمي بر مصرف غذا دارا‌هستند . سرعت تهويه و مدير بستر از دست اندركاران داراي اهميت تأمين كننده كيفيت اين دو فاكتور مي باشند . 
۳-۳- 
تنش هاي مربوط به بيماري و پاسخ هاي ايميني تنش هاي ايمني توليد شده در پاسخ به بيماري ها به طور قابل توجهي بر مصرف خوراك تاثير دارد . اگر چه بيماري هاي روده اي موجب كاهش مصرف طعام مي شود، هر آنتي ژني ( ميكروب بيماريزا يا واكسن) كه موجب تحريك سيستم ايمني شود، توأم با كاهش اشتها خواهد بود . 

در عفونت ها و اسهال جذب آب، سديم، كلر و گلوكز به طور مني داري كاهش ميابد (كانو، ۱۹۹۶) . ۷۰% كاهش عملكرد پرنده در طول بيماري به ادله كاهش مصرف خوراك مي‌باشد و ۳۰% باقي به استدلال كاهش تجزيه و جذب مواد مغذي مي باشد . 
استرس هاي ايمينولوژيكي در طيور موجب تغيراتي در بعضي هورمون ها مي شود . اين تنش ها موجب كاهش غلظت هورمون هاي آنابوليكي مثل هورمون رويش (الاسر، ۱۹۹۷)، فاكتور پرورش شبه انسوليني (IGF-1) (الاسر، ۱۹۹۵) و موجب ارتقا ترشح هورمون هاي كاتابوليكي از قبيل گلوكوكورتيكوئيد ها مي شود (الاسر، ۲۰۰۰) . با كاهش هورمون رويش شبه انسوليني و كاهش مصرف خوراك، روند تجزيه ماهيچه اسكلتي بدن افزايش ميابد . 
۳-۴- 
رفتار پرندگان به مرور زمان، به صداي دانخوري ها به عنوان غذا عادت مي كنند . بنابر اين تحويل مكانيكي خوراك، موجب تحريك مصرف غذا مي شود . چه بسا پرندگان (پرورش مرغ) از صدا و ديدن دان ميل كردن طيوران ديگر نيز تحريك به تناول كردن مي شوند . 
نتيجه 
گيري در جوجه هاي گوشتي، مصرف خوراك دليل حياتي اثر گذار بر ارتقاء وزن روزمره و ضريب تبديل غذا مي باشد . به برهان تأثير عامل ها متعدد بر مصرف خوراك، اكثر وقت ها بهبود مصرف غذا ضعيف كاري سخت مي باشد مگر با مرور كلي در رئيس سالن و خوراك . مديريت و سالم گله نسبت به عامل ها جيره تأثير بيشتري بر مصرف خوراك ضعيف گله دارا‌هستند . عامل ها جيره اي فقط بر مصرف خوراك پرنده ها يك گله موثرند . بالعكس، تنش هاي محيطي وايمينولوژيكي تاثير عميقي بر مصرف غذا از يك گله به گله ديگر دارا‌هستند . با آناليز منشأ استرس يا اين كه بيماري ها، مي توان در بهبود مصرف غذا پرنده موفقيت هاي قابل توجهي كسب نمود . 

برچسب: ماشين جوجه كشي،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۹ تير ۱۳۹۸ساعت: ۰۷:۴۵:۴۱ توسط:ت.ج موضوع: