طيور طيور .

طيور

انتخاب محل احداث مرغداري

انتخاب 
محل احداث مرغداري در گزينش محل مرغداري بايستي اعتنا شود كه به طبع در آن دور و اطراف واحد هاي ديگر رشد مرغ اندك باشد . همينطور با ساير مراكز مرتبط جهت همچون كشتارگاه , جوجه كشي و همينطور مركز ها فرآوري ضايعات طيور نزديك باشد . 
جايگاه: 
از آن جا كه دعوا اصلي ما به پرورش مربوط مي‌شود، فرض بر اين است كه ساختمان مرغداري از دستكم استانداردهاي اضطراري برخوردار ميباشد و زيرا اين استانداردها معمولاً راهبرد هاي مراجع مجوز دهنده، حيث شده ميباشد از ياداوري تفصيلي در اين باره صرف نظر ميكنيم . 
نكاتي از اين قبيل كه: - جهت ساختمان شرقي غربي باشد . 
- محل هواكش ها به گونه‌اي باشد كه جريان شديد باد منجر نقص‌ در عملكرد آن ها نشود . 
- مسافت مطلوب (حدود 5 / 1 كيلومتر) از ساير واحدهاي پرورش طيور مد لحاظ باشد . 
- ترجيح بر اين است كه ظرفيت سالن‌ها به فيس واحدهاي 5000 قطعه‌اي در نظر گرفته شود . چرا كه يكنواختي جريان هوا در اين سالن‌ها عمده قابليت و امكان پذير مي‌باشد و اختلاف جريان هوا و رطوبت و حرارت در نقاط متفاوت تالار را به دستكم ميرساند . در سالن‌هاي طولاني يكنواخت كردن اين عامل ها مشكل‌تر و به دور از دسترس‌تر هست . 
ماشين جوجه كشي
طراحي 
سالن مرغداري گوشتي 
تغذيه 
مرغ گوشتي حال كه تا حدودي با مرغ گوشتي و منزلت حفظ از مرغ آشنا شديد قضيه فراوان مهمي كه اضطراري ميباشد حتما مسئله اعتنا قرار بگيرد بحث تغذيه مرغ گوشتي مي باشد . 
رئيس مناسب و درست تغذيه مرغهاي گوشتي نقش فراوان مهمي در وزن گيري و يكنواخت بودن گله از حيث مزني دارااست . كه در اين صورت اندازه تلفات به دست‌كم مي برسد براين اساس اضطراري كه حتما به تغذيه طيور گوشتي در هفته اوليه فراوان دقت داشته باشيد . 

ضرورت 
استفاده از دان بدون نقص به جاي آرد ذرت 
جوجه ها در هنگام خروج از تخم به شدت از لحاظ هيدارت كربن بينوا بوده به اين ترتيب تغذيه اوليه با جيره آغازين مناسب كه ذرت به تيتر يك ماده اصلي در آن به كارگيري گرديده باشد به سرعت سبب ارتقا مقدار هيدارت كربن در بدن جوجه ميشود در فيس تاخير در دسترسي جوجه ها به منشا هيدارت كربن قابليت و امكان پيدايش كتوز و اندك آبي‌رنگ به وجود مي آيد . 
مصرف 
آّب حاوي شكر همانگونه كه گفته شد دسترسي به غذا در روزهاي اوليه براي وصال به رويش مناسب اصلي ميباشد اما در‌صورتي‌كه آب نيز دربردارنده مواد انرژي زايي نظير شكر باشد .كارايي بهتري حاصل مي گردد . در يك آناليز جوجه هايي كه در يك روزگي آب حاوي 5 درصد شكر مصرف كرده بودند در مقايسه با جوجه اي شاهد 50 گرم وزن اكثر ، 5 درصد ضريب تبديل غذايي خوبتر و 25/0 درصد مرگ و مير كمتري داشتند اين نتايج بيانگر اين مطلب هست كه آب محتوي يك ماده انرژي زا سبب بهبود كارايي جوجه هاي گوشتي مي شود . 
تاخير در دسترسي بدون نقص به آب و دان ، بر وزن و همت آينده جوجه ها ، تاثير دارااست . استفاده از جيره آغازين استاندارد متناسب با نيازهاي جوجه از روز اول رشد هم پا با تركيبات حمايتي ( آب شكر ، مولتي ويتامين و الكتروليت ) نقش مهمي در دستيابي به نتايج مطلوب خواهد داشت . 


تغذيه مرغ گوشتي 

برآورد 
سرمايه اول براي راه و روش اندازي مرغداري: در مطلب زير در حيث داريم كه همه موردها و تجهيزات لارم براي استارت فعاليت برآورد شود . 
و اين‌كه براي استارت اول كار مرغداري اضطراري مي‌باشد چقدر از سرمايه صرف تنظيم مكان و تجهيزات و تجهيزات نخستين شود؟ پيشين از اين كه توضيحي درباره امكانات و هزينه ها داشته باشيم ضروري مي باشد كه به طبع به اين مورد اعتنا فرمائيد كه براي داشتن يك واحد مرغداري صنعتي بايستي به طبع تعداد 10 تا 15 هزار قطعه مرغ و يا عمده داشته باشيد كه نيز بتوانيد جواز بگيريد و هم اينكه به سود دهي مطلوبي در اين فعاليت برسيد . 
تجهيزات سخت‌افزاري اين كسب‌وكار به نسبت در دسترس‌تر و باقيمت بهتري ارائه ميگردد . هر واحد صنعتي نياز به امكانات لازم همچون آب، برق و گاز دارد كه بسته به اين‌كه واحد صنعتي در يك شهرك صنعتي احداث شود يا اين كه اينكه در خارج از شهر باشد، متفاوت مي‌باشد . 

ابزارآلات گرمايشي و سرمايشي و تكنولوژيك (ماشين‌آلات) از ديگر الزامات احداث آن مي‌باشد . همه اين تجهيزات زياد هزينه‌بر مي باشند و عدم تهيه هر كدام از آن‌ها توليد واحد صنعتي را متوقف مينمايد . اگر‌چه پيشين از عمليات كلنگاني، نياز به دريافت كردن مجوزهايي است كه در برخي واحدها هزينه كسب آنها بسيار مضاعف مي باشد . 
برچسب: ماشين جوجه كشي،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۲۵ فروردين ۱۳۹۸ساعت: ۰۸:۰۰:۳۵ توسط:ت.ج موضوع:

قرقاول معمولي(نر وماده)

قرقاول 
معمولي(نر وماده) 

8 . 
جنس كريزولوفوس : Chrysolophus Genus : اسم 
ديگر آن قرقاول طوقي Ruffed Pheasants مي باشد ودو جور دارااست كه عبارتند از : 1 . 
قرقاول طلايي Golden Pheasant 2 . 
قرقاول ليدي آمبرت Lady Amherst's Pheasant 

[تصوير: ShowPicture .aspx?ID=a3eed490-9fb9-4195-9 . . .543529e547] 

قرقاول 
ليدي آمهرت(نر وماده) 


9 . 
محصول پولي پليكترون : PolyplectronGenus: نام 
ديگر آن قرقاول طاووسي Peacock Pheasants هست و هفت دسته داراست كه عبارتند از : 1 . 
قرقاول طاووسي دم برنزيBronze-tailed Peacock Pheasant 2 . 
قرقاول طاووسي كوهي Mountain Peacock Pheasant 3 . 
قرقاول طاووسي جرمين Germain's Peacock Pheasant 4 . 
قرقاول طاووسي خاكستري Grey Peacock Pheasant 5 . 
قرقاول طاووسي ماليزيايي Malaysian Peacock Pheasant 6 . 
قرقاول طاووسي برونئي Bornean Peacock Pheasant 7 . 
قرقاول طاووسي پالاوان Palawan Peacock Pheasant 
ماشين جوجه كشي

[تصوير: ShowPicture .aspx?ID=f225451b-0aff-46e4-a . . .f280c0f1b3] 

قرقاول 
طاووسي خاكستري(نر وماده) 

10 . 
كالا رينارتيا : RheinartiaGenus : نام ديگر آن آرگوس تاجدار Crested Argus هست ويك مدل دارد كه به آن قرقاول آرگوس تاجدار مي گويند . 
11 . 
فرآورده آرگوس : ArgusianusGenus: اسم 
ديگر آن قرقاول آرگوس تعالي Great Argus مي‌باشد ودو مدل داراست كه عبارتند از : قرقاول آرگوس والا وآرگوس دونواري 12 . 
مال تراگوپان : Tragopan Genus: اين 
محصول پنج نوع به شرح زير دارااست : · 
قرقاول تراگوپان غربيWestern Tragopan · 
قرقاول تراگوپان ساتير Satyr Tragopan · 
قرقاول تراگوپان بليتس Blythe's Tragopan · 
قرقاول تراگوپان كابوتس Cabot's Tragopan · 
قرقاول تراگوپان تيمنكس Temminck's Tragopan 
[تصوير: ShowPicture .aspx?ID=f96ee4a1-4fd8-441f-b . . .6d92a78d5a] 

قرقاول 
تراگوپان كابوتس 
توليد 
نظير قرقاول : در طبيعت قرقاول ها در بوته زارها جفت گيري مي كند ومعمولاً تخم گذاري پرنده برخلاف ساير پرندگان كه اكثر وقت ها صبح ها چهره مي گيرد، عصرها انجام مي شود . قرقاول ها قسمتي از حيوانات پولي گامي Polygameهستند و هيچ گاه قرقاول نر به يك ماده اكتفا نكرده وعلاقه اي نيز به جوجه ها از خود نشان نمي دهد . در طبيعت متاع ماده به تنهايي وظيفه ساختن آشيانه را جهت نگهداري جوجه ها برعهده مي گيرد وجايگاه مزبور را اكثر زمان ها در محلي سايه ونزديك جريان آب ودر انبوه بوته ها به وجود مي آورد . 
درحالت طبيعي معمولاً قرقاول در هر عصر جنسي در حدود 12تا24 تخم مي گذارد كه رنگ پوسته ها آن ها نزديك به سبز يا قهوه اي زيتوني ميباشد . در بسياري از نژادهاي قرقاول مقدار تخم پرنده كمي كوچك خيس از تخم مرغ بوده داراي پوسته اي نازك وشكننده به رنگ سفيد به هم پا خال هاي قهوه اي و بيضي شكل مي باشد . قابليت جوجه درآوري قرقاول ها عموماً نااميد كننده ودر حدود 65% است، اين در حالي مي باشد كه ميزان جوجه درآوري طيور تجارتي بالاي 80% ميباشد . ميزان پايين جوجه درآوري مربوط به تراز پس از باروري وقبل از تفريخ جوجه ها مي باشد . قرقاول معمولاً در محيط تخم گذاري مي كند ومعمولاً اين تخم ها آْلوده به مدفوع مي باشند . پوسته اين مدل تخم ها خيلي نازك هست و ممكن مي باشد ترك هاي بيشتري داشته باشد، لذا نفوذ باكتري ها به داخل اين نوع تخم ها محتمل تر است . از طرف ديگر در شرايط بد نگهداري، از دست رفتن بيش از حد آب ناشي از تبخير نيز، در اين تخم ها بيشتر به وقوع مي پيوندد . تمامي اين عوامل ممكن مي‌باشد باعث به مرگ ومير جنين ويا توليد جوجه هاي ضعيف كوچك شوند . از آن جا كه جوجه كشي هاي مصنوعي همگاني شده اند ومعمولاً يك جوجه كشي والا از بخشها متفاوت توصيه مي پذيرد، امكان داراست كه تخم هاي كثيف يا توليد گرديده در شرايط بهداشتي نامناسب، نيز به هم پا ساير تخم ها وارد دستگاه شوند . در اين شرايط توسعه و گسترش عفونت هاي حاصل از تخم، تشديد شده وعوامل بيماريزاي جديد با تحويل جوجه ها، به مزارع وارد خواهند شد . 

سكو 
قرقاول براي پرورش قرقاول كمتر مي بضاعت از جايگاه ولانه ماكيان ويا نظاير آن استعمال كرد زيرا كه هر مقدار به آزادي قرقاول دقت گرديده ومحوطه آزاد وبزرگي براي رشد بدان اختصاص داده شود نتيجه كار بهتر خواهد بود . اما چنين متداول است كه براي هر پرنده دو متر مربع جا اختصاص داده شود . نگهداري جوجه هاي قرقاول تقريباً به آساني صورت مي گيرد ، به طوري كه مي بضاعت و توان تعدادي از آن ها را در قفس هاي تعدادي طبقه اي فلزي كه براي رويش جوجه مرغ مرسوم هست نگه داري نمود . 

تغذيه 
قرقاول : يكي از دغدغه هاي اساسي رويش دهندگان طيور هزينه غذاي آنان مي باشد، بديهي مي‌باشد كه هرچه هزينه غذاي پرنده بيشتر شود ، هزينه تمام شده توليد نيز افزايش خواهد يافت زيرا كه غذاي مصرفي در يك زمان رويش ، قسمت اعظم هزينه هاي عصر را مشتمل بر مي شود . برخي را گمان براين هست كه براي تغذيه قرقاول مي بضاعت و توان از جيره ماكيان استفاده كرد اما اين قضيه درستي ندارد زيرا كه جيره هاي غذايي جوجه قرقاول ها بايد 28% پروتئين وجيره غذايي قرقاول هاي بالغ بايد 24% پروتئين داشته باشد . سويا وذرت يكي از تركيبات اصلي جيره غذايي قرقاول به شمار مي رود . 
برچسب: ماشين جوجه كشي،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۲۴ فروردين ۱۳۹۸ساعت: ۱۰:۲۷:۲۶ توسط:ت.ج موضوع:

ضدعفوني تالار رويش اردك

ضدعفوني 
تالار رويش اردك و غاز ضدعفوني 

پيشگيري خوبتر از درمان، قبلي از ورود جوجه ها به سالن ضدعفوني حتما انجام شود . ضدعفوني تالار پرورش اردك و غاز در خودداري از بسط ميكروارگانيسم ها و از بين بردن آن ها بسيار اثرگذار ميباشد . اثر مواد ضدعفوني كننده با وجود ضايعات و مواد خوب از في مابين مي رود . براي ضدعفوني بايستي از مواد ضدعفوني كننده بزرگ الطيف استفاده شود . مواد ضدعفوني كننده كف زا بازه زماني تماس را ارتقا مي دهد و اثر قسمتي ماده ضدعفوني كننده را اكثر مي كند . گرم كردن و ارتقاء رطوبت سالن اردك و غاز هم كارآيي مواد ضدعفوني كننده را ارتقاء مي دهد . 
ماشين جوجه كشي
در 
انتخاب مواد ضدعفوني كننده بايد به موردها پايين توجه كرد: 
1 – توان ميكروب كشي آن بسيار و بر طيف گسترده اي از ميكروارگانيسم ها تاثير ضدعفوني كننده داشته باشد . 

2 – غلظت ضدعفوني كنندگي آن ها مطلوب و از لحاظ اقتصادي مقرون به صرفه باشد . 

3 – براي انسان و طيوران زياني نداشته باشد و به محيط زيست زخم وارد نكند . 

4 – عالي در آب حل شود . 

5 – ارزان و دوچندان باشد . 

معمولا 
در اسم مواد ضدعفوني كننده از يكي از دو پسوند تحت به كار گيري شود: 
Cidial كه به مضمون‌ مهلك ميباشد . 
Stat كه به مفهوم متوقف كننده رشد است . 
به عنوان مثال Bacteriocidial به مضمون‌ باكتري كش مي باشد و Coccidiostat به مضمون‌ پرهيز كننده از پرورش كوكسيدياها مي باشد . مواد ضدعفوني كننده مناسب مي بايست از مدل مهلك ميكروارگانيسم ها باشند در بازار مواد ضدعفوني كننده در اشكال متعدد تجاري وجود دارد البته لازم مي باشد در خصوص هر كدام به ماده اثر گذار ضدعفوني كننده توجه شود . 


اردك 
موسكووي 
اردك 
پكيني در صورتي‌كه چه فقط نژاد تجاري براي توليد گوشت اردك در جهان استفاده مي شود، ايجاد تخم اردك پكيني ها بهتر از مسكووي و آيلسبري مي باشند . اين نژاد در چين سرچشمه گرفته و دوست داستني ترين نژاد در ايالات متحده ايالات متحده و انگلستان كه در آن بهبود ژنتيكي مضاعف فيس گرفته مي باشد . پكين / آيلسبري صليب همچنين محبوب ترين گوشت اردك تجاري قضيه استعمال در استراليا مي باشد . مثل آيلسبري، اردك نژاد پكين به ندرت تخم گذاري مي نمايد . آنان يك نژاد عصبي ميباشند و بايد به توجه به فعاليت گرفته شود به طوري كه ساخت تخم اردك به ميزان افزايش وزن نمي باشد . 
جوجه اردك پكيني را براي توليد گوشت اردك فراوان خوب و لذيذ را مي بضاعت و توان رويش داده و مقرون به صرفه مي باشد . جوجه اردك ها بايد در درجه بالاي دمايي در هفته هاي ابتدايي رويش محافظت كرد تا از تلفات مصون باشد و بتواند با تغذيه مناسب گوشت با كيفيت تري ساخت نمايد . 
ويژگيهاي 
فيزيكي اردك پكيني راز – بزرگ، وسيع مي باشد . اين لايحه نارنجي واضح كوتاه، پهن، ضخامت و يه خرده درشت مي‌باشد . ديده ها تا گشاد حدي آبي تاريك مي باشد . گردن بلند و كلفت است، و به خوبي به جلو در يك منحني برازنده انجام شده ميباشد با منحني پاره اي در گلو به طرف راز مي باشد . 
بدن – گسترده و ارتفاع متوسط، فقط با پاره اي فاصله در ميان پاها؛ آن را كوتاه تر از آيلسبري مي باشد . دم به خير و خوبي گسترش يافته و بطرف بالا قوس گرفته .قفسه سينه پررنگ و عمودي، شيب دار زير در عقب ميباشد . 
پاها –قوي و مستحكم، ساق و پا نارنجي رنگ واضح مي باشد . 
رنگ مالامال – بال و پر كرم مايل به سپيد ميباشد .رنگ گوشت اردك نژاد پكني نسبتاً زرد مايل به نارنجي رنگ مي‌باشد . اين نژاد بخاطر دوره پرورش قليل دوست دار زيادي در كشورمان وجود دارد . 
برچسب: ماشين جوجه كشي،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۲۲ فروردين ۱۳۹۸ساعت: ۰۷:۱۹:۳۹ توسط:ت.ج موضوع:

طرح رويش مرغ محلي

توجيه 
اقتصادي طرح رويش مرغ محلي يا اين كه بومي ۱ 
– هدف گذاري و پيش بيني سرمايه مورد نياز براي رشد مرغ بومي براي اين كه بتوانيد با روئت كرد باز رشد مرغ محلي را آغاز نماييد و فارغ از خلل به ادامه كار بپردازيد و سود خير نيز قسمت شما شود بايستي اندازه سرمايه مورد نياز را براورد كرده تا فارغ از خلل به فعاليت ادامه بدهيد . ميزان سرمايه ما يحتاج بستگي به اين دارااست كه شما با چه يك‌سري شروع مي كنيد . 
ماشين جوجه كشي
۲ 
– فراهم كردن محل رويش مرغ بومي به چه ميزان گوشه و كنار براي پرورش مرغ بومي نياز داريد؟ شما مي‌توانيد با توجه به تعداد مرغي كه مي‌خواهيد پرورش دهيد فضاي خود را تعيين نمائيد . مثلا حياط خانه، يا اين كه در گلشن هاي آبادي و . . خلاصه هرجاي كه بتوان مرغ نگهداشت . 

۳ 
– تهيه و تنظيم وسايل و تجهيزات مربوط به رويش (يا توليد آن‌ها با وسايل معمولي ) يكي از امكانات پرورش مرغ بومي كه نياز داريد ، آشيانه هاي تخمگذاري هست كه مرغها بتوانند درون آن تخمگذاري نمايند . 
از ساده ترين وسايل مي توانيد براي لانه تخمگذاري به كار گيري نماييد . 

براي مثال يك عدد از بي آلايش ترين و ارزان ترين آن ها ، سبد ميوه هست . دور تا بدور تالار را مي توانيد سبد بچينيد . مرغها رغبت خيلي زيادي دارند كه باطن اين سبدها تخم بگذارند . درون آن را كمي پوشال يا اين كه كاه بريزيد (دقت فرماييد تا پوشال درشت باشد و خاكه نداشته باشد . براي جلوگيري از گرد و غبار) . براي آنكه مرغها سبدها را (لانه تخمگذاري) وارونه نكنند مي توانيد آن‌ها را به نيز ببنديدتا از چپه شدن آن دوري شود . 

يك شيوه ديگر اين مي‌باشد كه لانه هاي تخمگذاري را با چوب بسازيد . يا اين كه چه بسا مي توانيد از انيميشن به كار گيري كنيد . در هر چهره از كمترين تجهيزات مي توانيد براي رشد مرغ بومي به بهترين صورت استعمال فرمائيد . 

مي توانيد از هر چيزي يا اين كه هر ايده اي كه داريد براي دانخوري استفاده كنيد . براين اساس توانسته ايد با كمترين هزينه دانخوري را مهيا فرماييد . 

آبخوري يكي از ضروري ترين وسايل در پرورش مرغ محلي مي‌باشد . يك عدد از اندك هزينه ترين راههاي ايجاد آبخوري اين مي باشد كه يك دبه هاي را برش زده و صورت آبخوري طيور دربياوريم . براي شروع پرورش مرغ مستقر ناچيز هزينه ترين راه هست . يا هر چيزي كه در دسترس داريد . 

۴ 
– ضد عفوني كردن تالار و محل حفظ مرغها و رعايت اصول بهداشت در صورتي‌كه مي خواهيد با خيال و خاطر سهل و آسان و فارغ از گرفتاري مرغ مستقر تان را رشد بدهيد مي بايست در اين تراز وسواس زيادي به خرج دهيد . 

ضد عفوني سالن ها و محل حفظ هزينه متعددي ندارد اما اعتنا متعددي مي خواهد . 

حداقل ۲۴ تا ۴۸ ساعت قبل از ورود مرغ يا جوجه به محل رويش بايد آغاز به ضد عفوني تالار كنيد و محفظه را گند زدايي كنيد و عوامل بيماريزا را به دست‌كم برسانيد . محل پرورش مرغها هر چقدر پاك تر باشد تلفات شما كمتر مي شود . 

۵ 
– خريد مرغ يا جوجه اولا: توصيه اكيد ما اين هست كه تا مي توانيد مرغ و جوجه را از يك محل تهيه و تنظيم نماييد . به حافظه اينكه رفت و آمد در مكانهاي متفاوت آلودگيهاي مختلفي را وارد محل رشد شما مي نمايد . 

دوما: اين‌كه از جاي مطمئن خريداري فرمائيد و مطمئن شويد اصول بهداشت را رعايت مي كند و واكسيناسيون را انجام داده ميباشد . 

سوما: اين كه مرغ بومي تصحيح نژاد شده با توليد بالاتري بخريد تا فيض بيشتري داشته باشيد . هر ۵ درصد در افزايش ساخت ، ۳۰۰ هزار تومان در ماه فيض بيشتري براي شما خواهد داشت . 

بنابر اين سفارش ما بر اين است كه مرغ و جوجه را از جاي معتبري خريداري كنيد . 

۶ 
– آغاز رشد مرغ بومي رويش مرغ بومي مشتمل بر خوراك دادن به مرغها ، در دسترس قرار دادن آب كافي ، اعمال مديريتي و توده آوري تخم مرغ ، واكسيناسيون ، رعايت بهداشت و كارهاي روزانه مرغداري مي باشد كه بسيار معمولي و سهل و آسان هست . 
برچسب: ماشين جوجه كشي،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۲۱ فروردين ۱۳۹۸ساعت: ۰۸:۲۵:۵۰ توسط:ت.ج موضوع:

اصول ساختماني قفس‌هاي پرورش مرغ تخمگذار

بهترين 
مكان براي پرورش مرغ تخمگذار هر مرغ تخمگذار معمولا به دوران دو سال مراقبت مي شود و آن گاه از آن مرغ هاي جوان خيس جايگزين مي گردند . مزرعه پرورش مرغ تخمگذار بايستي در مكاني قرار بگيرد كه دارنده آب و هواي مطلوب و تماما منزه باشد . براي گرم كردن و خنك كردن تالار ها هم نيازي به پرداخت پول زيادي نباشد و به راحتي و با كمترين تجهيزات گرم يا خنك بشود . براي اين كه هواي محيط را پاك و لطيف كنيد هم مي توانيد استارت به كاشت درخت نمائيد . كاشت درخت مزرعه را زيباتر نيز مي نمايد كه منجر عمل كردن با حس خوب در مزرعه ميگردد . بهترين درخت ها براي اين عمل درخت هاي پاييزي يا ميوه مي باشند . فاصله مزرعه و مرغداري به راس شهر، نقاط خريد و فروش و تجهيزات لازم نبايد خيلي دور يا خيلي نزديك باشد . درمورد اين موضوع در ادامه توضيح كاملتري در جدول داده ايم . 
ماشين جوجه كشي
علاوه بر اين ها از احداث مزرعه پرورش مرغ تخمگذار در قربت مكان هاي نامرتب و آلوده نظير كارخانجات صنعتي و… جلوگيري نمائيد . مكان مزرعه بايستي از لحاظ دسترسي به امتيازات آب، برق و… مناسب باشد و نيازي به هزينه هاي بالا براي تامين آن ها نباشد . مزرعه بايستي در محلي قرار گيرد كه از لحاظ رفت و آمد براي كارگران نيز آسان باشد . توليد تالار مرغ تخمگذار در مناطقي گودي، پستي، ارتفاعات و … به هيچ وجه توصيه نميشود و عمل دوچندان اشتباهي مي باشد . همينطور مناطقي كه داراي بادهاي شديد و… ميباشند نيز بخش ها مناسبي نيستند . مناطقي هم ميباشند كه از طرف سازمان مراقبت محفظه زيست كنترل مي شوند و احداث مزرعه در آن ها ممنوع مي باشد مراقب اينگونه زمين ها باشيد . 

اندازه 
مسافت تالار با بقيه تجهيزات نيز در جدول ذيل قابل مشاهده مي باشد: 
فاصله 
مزرعه رشد مرغ تخمگذار با امكانات 
نكته: مقدار مسافت مزرعه با تشكيلات ديگر از حيث بهداشتي دوچندان كليدي مي باشد . 

اشكال 
سالن رشد مرغ تخمگذار در ايران اساسا تالار هاي منحصر مراقبت نيمچه و مرغ هاي تخمگذار در ايران به دو رخ معمولي (باز) و بسته يا ويندولس ساخته مي شود و بسته به شرايط محل، ذوق وسليقه و رئيس به ابعاد و انواع متفاوت ساخته مي شود . ولي امروزه عمده در مرغداري هاي ايران از ساختمان هاي سوله استعمال مي شود كه اكثر اوقات داراي ابعاد استاندارد با عرض ۱۲ – ۱۴ متر و طول ۱۰۰ تا ۱۲۰ متر هست . 

بر اساس گنجايش اين سالن‌ها وسايل ذي‌ربط تنظيم و نصب مي گردد . از اين تالار ها ممكن ميباشد نيز براي رويش جوجه ها و نيمچه ها پيشين از تخمگذاري و نيز براي مرغ هاي تخمگذار در قفس استفاده شود . 

رشد 
مرغ تخمگذار در قفس امروزه در تمام كشورهاي توسعه يافته جهان براي پرورش و حفظ مرغ هاي تخمگذار از قفس استعمال مي شود . اين روش به علت مزاياي اقتصادي و بهداشتي كه داراست علاوه بر مرغ هاي تخمگذار براي رويش جوجه هاي گوشتي و چه بسا مادرهاي گوشتي و تخمگذار به فعاليت برده مي شود به طوري كه به مرور در تمام زمينه‌هاي توليد طيور جانشين روش بستر شده است . در كشور ايران هم خوشبختانه اين راه و روش زمينه شانس توليدكنندگان تخم مرغ قرار گرفته هست به طوري كه تقريباً بيش از ۹۰% از مرغ هاي تخمگذار با اين رويكرد نگهداري ميشوند . 

پروش 
مرغ تخمگذار در قفس
برچسب: ماشين جوجه كشي،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۲۰ فروردين ۱۳۹۸ساعت: ۱۱:۲۲:۱۴ توسط:ت.ج موضوع:

ايمني جوجه هاي گوشتي

چكيده: 
به مراد بررسي سطوح متعدد اسانس مروتلخ بر عملكرد و برخي فراسنجه هاي خوني و ايمني جوجه هاي گوشتي زير تنش گرمايي، آزمايشي در قالب طرح كاملاً تصادفي با چهار تيمار (صفر، 150، 300 و 450 ميلي گرم در كيلوگرم اسانس مروتلخ)، به مقطع 42 روز انجام شد . تنش گرمايي از سن 22 روزگي اعمال شد . هر سه سطح اسانس به كار برده شده منجر كاهش معني دار مصرف خوراك در مقايسه با تيم شاهد در زمان آغازين شد، ولي در دوره رشد و كل دوره رشد پرندگان تغذيه شده با سطح 450 ميلي گرم در كيلوگرم اسانس بالاترين مصرف خوراك را نشان دادند . به كار گيري از هر سه سطح اسانس مروتلخ باعث كاهش معني دار ضريب تبديل خوراك در دوره هاي آغازين، رشد و كل عصر نسبت به تيمار شاهد شد (05/0P<) . كاهش معني دار كلسترول LDL و تري گليسيريد خون با مصرف سطح 450 ميلي گرم در كيلوگرم مشاهده شد (05/0P<) . در سن 21 روزگي، افزودن اسانس سبب ساز افزايش معني دار لنفوسيت، مونوسيت شد و نسبت هتروفيل به لنفوسيت و تعداد هتروفيل كاهش معني داري يافت (05/0P<) . وزن بورس فابريسيوس و تيموس در مرحله 450 ميلي گرم در كيلوگرم اسانس افزايش يافت (05/0P<) . وزن سنگدان و كل دستگاه گوارش با افزودن150 ميلي گرم در كيلو گرم اسانس مروتلخ افزايش و وزن چربي حفره بطني در تراز 450 ميلي گرم در كيلوگرم كاهش معني داري يافت (05/0P <) . بيش ترين درصد خاكستر استخوان درشت ني در تراز 450 ميلي گرم در كيلوگرم اسانس مشاهده شد (05/0P<) . با اعتنا به نتايج اين پژوهش و بهبود عملكرد، كاربرد اسانس مروتلخ تا تراز 300 ميلي گرم در كيلوگرم در شرايط تنش گرمايي در تغذيه جوجه هاي گوشتي توصيه مي شود . 


ماشين جوجه كشي

پيشينه: حفظ انجمادي ممكن مي باشد ذيل تاثير غلظت اسپرم قرار بگيرد . 
اهداف: اين مطالعه به مراد آناليز اثر سه غلظت متعدد اسپرم ( 100 (C100)، 50 (C50) و 25 (C25) ميليون اسپرم در ميلي ليتر مايع مني) بر انجمادپذيري مني گاو انجام شد . 
روش‌ها: در هر روز جمع‌آوري مني، 4 انزال جمع‌آوري (در مجموع 24 انزال از 4 گاو) و با هم تركيب شدند . بعد به 3 نصيب هم اندازه تقسيم شدند و هر قسمت به اندازه‌اي رقيق شد تا غلظت هاي موضوع حيث به دست آيد و بعد از آن از آن منجمد شدند . بعد از پروسه يخگشايي، جنبايي اسپرم، وضعيت آپوپتوزيس و كار ميتوكندري بررسي شدند . 
نتايج: نتايج نشان بخشيد كه C100 اسپرم هاي جنباي كل بالاتري نسبت به C50 و C25 داشتند . درصد اسپرم هاي زنده در C100 به طور معني‌داري نسبت به C50 و C25 اكثر بود . درصد اسپرم هاي در مراحل ابتدايي آبوپوتوزيس و فرايند آخري آپوپتوزيس در C25 بيشتر از C50 و C100 بود . فراسنجه ي فعاليت ميتوكندري در C25 كمتر از C50 و C100 بود . 
نتيجه: به حيث مي‌رسد غلظت هاي اسپرم كمتر از 50 ميليون اسپرم در ميلي ليتر قادر است براي حفظ انجمادي اسپرم مضر باشد . 
موضوع مطالعه: بيماري برونشيت عفوني طيور به عنوان يك بيماري كليدي ويروسي در سراسر جهان در حيث گرفته مي شود . ژنوتايپينگ بر پايه زير واحد S1 ژن پروتئين Spike دليل بيماري ، ويروس بيماري برونشيت عفوني، ميتواند در طبقه بندي جدايه ها مسئله استفاده قرار بگيرد . انگيزه : اين بررسي جهت شناسايي ژنوتيپ هاي در اكنون چرخش ويروس برونشيت عفوني و تعيين در بين شيوع آن انجام گرفت . خط مش كار: در اين چك 100 نمونه ناي از جوجه هاي گوشتي مشكوك به ويروس برونشيت عفوني در سال94-95 توده آوري گرديد . راه Nested PCRو متعاقب آن سكانس ژن S1 جهت انتخاب ژنوتيپ جدايه هاي شناسايي شده اعمال شد . نتايج: در اين بررسي، 45 جدايه شناسايي شويد كه بر پايه تجزيه و ارزيابي فيلوژنتيكي در چهار ژنوتيپ مجزا نوع بندي گرديد(واريانت 2 [IS/1494/06]، 91/4، QX و ماساچوست) . ميزان شيوع واريانت 2، 91/4، QX و ماساچوست به ترتيب% 67/66، % 45/24، % 44/4 و % 44/4بود . فيض گيري نهايي: اين محاسبه اپيدميولوژي ژنوتيپ هاي ويروس برونشيت عفوني و ديدي از تكامل اين ويروس را نشان مي دهد . همينطور واضح شويد كه شيوع ژنوتيپ هاي ويروس برونشيت عفوني در يك ناحيه دائما در هم اكنون تغيير‌و تحول مي باشد . 


برچسب: ماشين جوجه كشي،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۱۹ فروردين ۱۳۹۸ساعت: ۰۸:۲۶:۱۳ توسط:ت.ج موضوع:

مديريت بستر مرغداري ها

رئيس 
بستر بستر ممكن هست از پوشال چوب، خرده صفحه يا كاه خرد گرديده باشد . از مصرف تراشه چوب محكم كه دارنده تانن متعددي است و همينطور تراشه چوب‌ريز و خاك اره‌اي كه در حالتي كه به وسيله جوجه خورده شود سبب ساز ترك شدن چينه دان و سنگدال مي‌گردد خودداري فرماييد . 

به‌منظور پيشگيري از پيدايش بيماري آسپرويلوز، از مصرف بستر پوسيده و كپك زده پرهيز كنيد شايسته ترين بستر، تراشه چوب سپيد با كيفيت خوب هست . 
كاه در صورتي كه به‌صورت درست عمل‌آوري و نگهداري شده باشد مي‌تواند بستر قابل قبولي باشد . 
جهت جلوگيري از ايجاد تاول سينه، سوختگي سينه و قرمزي و سوختگي مفصل خرگوشي كه سبب ساز تنزل كيفيت و كم شدن بها جنازه مي شود از بستر قابل انعطاف با كيفيت مطلوب به كار گيري شود . 
ماشين جوجه كشي
از مصرف پوشال پودر شده، مرطوب و يا اين كه كلوخه دوري كنيد . بستر با كيفيت خوب دارنده ۳۵-۳۰ درصد رطوبت مي‌باشد . طول بستر ۷-۵ سانتيمتر سفارش گرديده است هيچگاه بستر قديمي را مجدداً استفاده نكنيد . مدام بستر كهن را بيرون و براي هر نوبت جوجه‌ريزي از بستر تازه و تازه استفاده نماييد . 

فروغ و روشنايي 
دهي مناسب در مرغداري 
مديريت 
نوردهي وروشنايي غالباً در رشد مرغ گوشتي از برنامه نوردهي هميشگي به كار گيري مي‌شود، اما در هر روز بايد ساعاتي را هم به ظلمت اختصاص بخشيد . خاموشي در ساعاتي از روز سبب ساز عادت كردن طيور به تاريكي گرديده و از وحشت آنان در موقع قطع برق و نتيجتاً تجمع و خفگي طيور پيشگيري مي‌كند . 
در هنگام طراحي سيستم روشنائي، يك سطر لامپ در بالاي محدوده مادرهاي تصنعي مي بايست در لحاظ گرفته شود تا طيور بطرف مبداء حرارتي، آب و دان سوق‌دهي شوند نوروروشنايي تالار با استفاده از لامپهاي معمولي و يا لامپهاي فلورسنت تامين مي‌شود و نكته حتمي و داراي اهميت اين هست كه نوروروشنايي بطرف يكنواخت در سالن توزيع گردد . اداره رفاه طيور در انگليس، شدت فروغ حداقل، ۱۰ لوكس در مرحله پرنده و متوسط ۲۰ لاكچري در كل تالار را پيشنهاد مي‌نمايد . همينطور زياد مهم هست كه تجهيزات كم كردن شدت نور و بدون نور كردن سالن وجود داشته باشد تا بتوانيم مواردي نظير خود خوري را در دست گرفتن كنيم . 
در دست گرفتن 
رتبه حرارت بدن 
مدير 
تهويه و هوادهي هر ميزان بضاعت رشد پرنده افزايش يابد نياز به تامين اكسيژن و دفع حرارت بدن هم افزوده مي‌شود . براين اساس نياز به تهويه در آشيانه‌هاي مدرن به مراتب بيش از ديرين هست . 
علاوه بر تامين هواي مورد مصرف مستقيم پرنده، مراقبت كيفيت هواي سالن‌ها هم حتمي هست . لذا سيستم تهويه سالن مرتباً بايستي بازبيني شده در رخ لزوم اصلاح شود . 

در اختيار گرفتن 
سكو حرارت بدن دانستن عوامل حساس تنظيم كننده دماي تن پرنده كه بستگي به تهويه و درجه حرارت محفظه دارااست اثرگذار مي‌باشد . پرنده توانا مي باشد آرايش و پيرايش پرهاي نگهدارنده تن خويش را براساس دماي بدن تغيير‌و تحول دهد . در هواي سرد پرها بصورت عمود بر بدن قرار مي گيرند و هواي بومي محبوس در در بين آنان بصورت لايه‌اي عايق كننده كار مي نمايد و برعكس با افزايش مرتبه حرارت، پرها روي مرحله بصورت خوابيده آرايش مي‌يابد و اجازه ميدهد حرارت ساخت گرديده در تن به آساني به بيرون دفع شود . آن گاه پرنده تلاش مي كند با تنفس دهاني و تبخير آب داخل دهان، خويش را خنك كند . 
برچسب: ماشين جوجه كشي،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۱۸ فروردين ۱۳۹۸ساعت: ۰۷:۱۵:۴۷ توسط:ت.ج موضوع:

عوامل موثر و روش هاي بهبود ضريب غذايي

عوامل 
موثر و روشهاي بهبود ضريب تبديل غذايي در طيور گوشتي ميزان تبديل مواد غذايي به گوشت مرغ برهان كليدي در انتخاب سودمندي رويش طيور گوشتي مي‌باشد .ضريب تبديل غذايي(FCR) يا مقدار غذاي موضوع نياز براي بيش تر شدن يك واحد وزن،شاخص متداولي ميباشد كه در صنعت طيور جهت بررسي كارآيي نسبي خوراك مورد به كار گيري رشد دهندگان قرار مي گيرد .دست اندركاران حياتي موثر در اين موضوع مشتمل بر كارداران فيزيولوژيك،عوامل مديريتي،موارد مربوط به تغذيه و خوراك طيور،تاثير افزودني هاي خوراك و نيز كنترل بيماريها و تلفات در مرغداريها مي باشد .طي مطلب حاضر،ضمن چك جزئيات مربوط به هر كدام از دست اندركاران فوق روشهاي بهبود ضريب تبديل غذايي در گله هاي مرغ گوشتي موضوع دعوا قرار مي گيرند . 

ماشين جوجه كشي

اندازه تبديل مواد غذايي به گوشت مرغ عامل حياتي در گزينش سودمندي رويش طيور گوشتي مي‌باشد .ضريب تبديل غذايي(FEED CONVERSION RATIO) يا اين كه مقدار غذاي مسئله نياز بر حسب واحد وزن براي طولاني تر شدن يك واحد به وزن زنده مرغ،شاخص متداولي ميباشد كه در صنعت طيور جهت چك عملكرد نسبي غذا قضيه به كار گيري رويش دهندگان و شركت ها قرار مي گيرد . 
در بسياري مورد ها پژوهشگران يك نسبت معكوس بنام بازدهي غذا(FEED EFFICIENCY) به مضمون‌ بيش تر وزن بدست آمده بر حسب واحد وزن به ازاي يك واحد غذاي مصرف گرديده را،جهت سنجش تاثير روشهاي آزمايشي متفاوت بر روي پرنده ها مسئله استعمال قرار مي دهند .عامل ها متعددي ضريب تبديل غذايي يا ميزان بازدهي خوراك را زير تاثير قرار مي دهند . 
دست اندركاران 
موءثر در اين قضيه و روشهاي بهبود ضريب تبديل غذايي است: عامل ها 
مربوط به تغذيه طيور 1-ميزان 
انرژي جيره حيوان‌ها جهت برآورده نمودن احتياجات انرژي خود،غذا مصرف مي كنند .بدين ترتيب مقدار انرژي جيره طيور گوشتي اثر مستقيم بر مقدار غذاي مسئله مصرف روزانه پرنده ها دارااست .طيوري كه با جيره حاويkg /kcal 2900 تغذيه مي شوند در حدود 10 درصد بيشتر از پرندگاني با جيره دربردارنده KG/KCAL 3300 غذا مصرف مي كنند تا به اين وسيله نبود انرژي جيره و مصرف طعام هنگامي يك رابطه بدون واسطه و قابل پيش بيني است كه جيره بطور بي نقص از حيث پروتئين،اسيدهاي امينه و ديگر مواد مغذي واجب تهيه و تنظيم شده باشد تا از شيوه مصرف روزمره اين مواد احتياجات اضطراري جهت رشد بر طرف گردد . 
اين احتمال وجود دارد كه اندازه انرژي حساب و كتاب شده از نحوه جداول ادغام غذا بطور دقيق مطابق با انرژي واقعي جيره نبوده و بسته به نوع و كيفيت مواد غذايي موضوع مصرف اكثر و يا كمتر از مقدار حقيقي انرژي باشد .معمولا در جداول مخلوط خوراك ارزش انرژي مواد غذايي با منشاء دامي از قبيل گوشت،استخوان و متاع هاي طيور كمتر از انرژي حقيقي حاصل از اين مواد تقريب زده مي شود . 
براي نمونه براي ماده غذايي دربرگيرنده گوشت و استخوان با كيفيت عالي ارزش انرژي متساوي KG/KCAL 1980در حيث گرفته مي شود در صورتيكه پژوهش انجام گرديده در كالج جورجيا دلالت بر اين دارااست كه قيمت انرژي مواد غدايي فوق نزديك به KG/KCAL 2500 مي باشد .عامل تحت تر در نظر به دست آوردن انرژي حاصل از مواد غذايي يا منشا حيواني اينست كه هنگام تعيين انرژي متابوليزابل (METABOLISABLE ENERGY) حاصل از اين مواد توسط روشهاي رايج نياز به خوراندن مقادير زياد بسيار ماده غذايي مي باشد و بعلت ميزان بالاي كلسيم و فسفر محتوي اين مواد در جذب چربي اختلالاتي صورت مي دهد و انرژي كمتري ساخت مي شود به كار گيري از مقادير دوچندان جنس هايي غذايي با منشاء دامي در تهيه و تنظيم جيره طيور گوشتي ممكن مي‌باشد باعث تحصيل ضريب غذايي بهتري گردد ولي عدم در نظر به چنگ آوردن ميزان ظريف انرژي اين اجزا منتج به بروز مشكلاتي مي شود . 
در آخرها دهه 70 ميلادي بواسطه ارزش نسبتا ارزان مواد غذايي با منشاء حيواني در مقايسه با سويا نقص‌ عمده اي بنام سندرم پرنده چرب (OILY BIRD SYNDROME) در طيور گوشتي ايالت جورجيا شايع شويد .به كارگيري از مال هاي فوق تا 15 درصد جيره و هم زير در لحاظ تصاحب كردن ميزان انرژي متابوليزابل اين مواد منتج به افزايش نسبت كالري:پروتئين در جيره شده و اين امر ارتقا ذخاير چربي و پيدايش نقص‌ سندرم پرنده چرب را بدنبال داراست .كامل كننده چربي يكي از مواد غذايياست كه شايد داراي بيشترين تاثير در تغييرات انرژي جيره طيور گوشتي مي باشد .كامل كننده هاي چربي منحصرا جهت ارتقا مقدار انرژي به خوراك افزوده مي گردند اما اختلافات فاحشي در كيفيت اين مواد وجود داراست .اين فرمان به ويژه در مكملي بنام چربيهاي ادغام شده مشاهده مي گردد كه در مواردي داراي كيفيت فراوان نازلي مي باشند . 
2-شكل 
و و زن حجمي خوراك در مقايسه دان هاي آردي با يكديگر،آن داني كه وزن حجمي بخش اعظم داراست سبب پرورش سريعتر طيوران مي گردد . 
همچنين دان پلت موجب FCR بهتري مي گردد زيرا جهت اخذ خوراك بوسيله پرنده با دان پلت انرژي كمتري صرف مي گردد .يكي از عوامل موءثر در ضريب تبديل غذايي در پرورش طيور گوشتي،كيفيت غذاي پلت شده اي ميباشد كه به طيوران خورانده مي شود .اختلاف بيشتر اي در ميزان پرورش و ضريب تبديل غذايي پرندگان تغذيه شده با غذاي پلت گرديده و غير پلت،وجود دارد .علت اين اختلاف صرف مقادير فراوان انرژي جهت دريافت غذا بوسيله پرندگاني ميباشد كه با غذاي پلت نشده تغذيه مي شوند . 
چنين برآورد شده مي باشد كه به ازاي هر 10 درصد افزايش در خردترشدن غذاي پلت گرديده ضريب تبديل غذايي يك دهم ارتقاء مي يابد .در صورتي‌كه چه ممكن ميباشد كيفيت غذاي پلت گرديده بلافاصله پس از خروج از دهانه آسياب خوب بنظر برسد،اما در راستي اين كيفيت مي بايست به هنگام مصرف خوراك به وسيله پرنده در تالار مرغداري وجود داشته باشد .مشاهدات نويسنده در مزارع رويش طيور دلالت بر اين دارد كه مي بايست جهت بهبود كيفيت غذاي پلت شده هنگام عبور از ترافهاي دان خوري كوشش نمود . 
3-برنامه 
غذا دهي


برچسب: ماشين جوجه كشي،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۱۷ فروردين ۱۳۹۸ساعت: ۰۹:۵۰:۰۷ توسط:ت.ج موضوع:

انرژي مورد نياز در مرغ تخمگذار تجاري

انرژي 
مورد نياز در مرغ تخمگذار تجاري هم چنانكه مي دانيم هزينه بيشتر توليد در صنعت طيور را دان تشكيل مي دهد و از آنجا كه انرژي مسئله نياز براي توليد و بقيه اعمال مهم نيز از شيوه دان در اختيار طيور قرار مي گيرد , لذا گزينش مقدار زمينه نياز طيور تخم گذار تجاري و هم چنين تنظيم فرمول هاي دان با دستكم ارزش و به شرط تامين نيازهاي اضطراري و از جمله انرژي , از اهميت به سزايي برخوردار هست . 

ماشين جوجه كشي

تغييرات 
انرژي دان پديده تغييرات مقدار دان مصرفي روزمره در طيور تخم گذار كه ناشي از تغييرات تراز انرژي دان چهره مي گيرد امري مي‌باشد كه از ساليان به دور زمينه قبول واقع شده ميباشد .در حاليكه هر مرغ تخمگذاري نژاد لگهورن در دوره توليد به حدود ۳۲۰ كيلو كالري انرژي در روز نياز دارااست , افزايش ۱۰ درصدي انرژي دان مي تواند منجر تغيير‌و تحول در مقدار دان مصرف گرديده روزمره به اندازه ۲ تا ۳ درصد گردد و اين تغيير‌و تحول در نژادهاي سنگين تر مرغ تخمگذار تجارتي كه به حدود ۴۰۰ كيلو كالري در روز انرژي نياز دارا‌هستند مي تواند به ۵ درصد نيز برسد .از طرف ديگر با كاهش سطح انرژي دان , به اندازه مصرف روزمره افزوده مي شود كه اين تغيير در اندازه مصرف در سويه هاي مختلف مرغ تخمگذار برابر نبوده و متفاوت از يكديگر مي باشد . 
طيور تخم گذار كه با تغيير‌و تحول تراز انرژي دان امكان تغيير‌و تحول در مقدار مصرف دان روزانه را به خواسته تامين انرژي موضوع نياز خويش دارا‌هستند در رتبه حرارت هاي در ميان ۱۰ تا ۲۹ سلسيوس تغيير و تحول چنداني در مقدار مصرف دان خود نمي دهند , اما با كاهش رتبه حرارت به كمتر از ۱۰ درجه سلسيوس , ارتقاء مقدار دان روزانه به منظور تامين انرژي مسئله نياز , قابل توجه مي باشد .براي جبران نبود انرژي دريافتي در مرغ تخمگذار ناشي از كاهش مصرف دان به دنبال ارتقا دماي محيط به تبع آن ارتقا داده ولي با ارتقاء اكثر دماي محفظه به تبع آن ارتقا تعداد و بازه زماني دهان زدن مرغ , ارتقا اكثر انرژي دان بي تاثير و حاذق به تامين نبود انرژي ناشي از كم شدن مصرف دان بخش اعظم وقت خود را صرف دفع گرما از طريق دهن زدن مي نمايد . 
تاثير 
تغييرات سطوح متعدد انرژي دان در عملكرد تغييرات در اندازه دان مصرفي روزانه طيور تخمگذار ناشي از تغيير تحول سطح انرژي دان فيس مي گيرد , تا زمانيكه مرغ بتواند انرژي و بقيه مواد واجب مسئله نياز روزمره را در اثر تغيير‌و تحول ميزان دان دريافت نمايد معمولاً تغييري هم در تلاش به استثناي وزن تخم مرغ به وجود نخواهد آمد .به عنوان مثال : در سه گله مرغ تخمگذار تجارتي و با مصرف فرمول هاي دان با سطوح انرژي ۲۵۱۹ , ۲۷۹۸ , ۳۰۷۸ كيلو كالري در كيلوگرم , ساخت در هر سه گله برابر البته در گله اي كه از انرژي با تراز ۳۰۷۸ استفاده كرده بود وزن تخم مرغ حدود ۲ گرم عمده بوده مي‌باشد . 
متوسط مقدار دان روزمره مصرف گرديده توسط هر مرغ در اين سه گله نيز «۶/۱۱۸ گرم با انرژي ۲۵۱۹ » , « ۳/۱۰۹ گرم با انرژي ۲۷۹۸ و ۷/۱۰۷ گرم دان با انرژي ۳۰۷۸ » كيلو گرم كالري بوده مي باشد .فيض اين تست اهميت اين قضيه را ثابت مي كند كه مرغداران و جيره نويسان با تغيير و تحول انرژي دان و آن نيز به هر قيمتي كه شده نبايد توقع افزايش ايجاد و بهبود عملكرد را داشته باشند مگر آنكه بخواهند وزن تخم مرغ ساخت شده ارتقا يابد , به عبارت ديگر افزايش تراز انرژي دان كه ارتقاء بها آن را نيز به دنبال خواهد داشت مي بايست از نظر اقتصادي توجيه پذير باشد .دقت به اين مورد نيز حتمي است كه تغييرات انرژي فرمول دان بايستي با تغيير تحول در مقادير بقيه مواد ضروري مثل پروتئين , اسيدهاي آمينه و حتي ويتامين ها و مواد معدني چهره گيرد تا فرمول دان از لحاظ تمام مواد لازم متعادل گردد .يكي از موردها استعمال از ارتقاء مرحله انرژي دان هنگامي مي باشد كه مرغدار به علت عدم قابليت فروش تخم مرغ هاي ريز و با وزن قليل , نياز به افزايش هر چه سريع تر و عمده وزن تخم مرغ درشت و ريز مي باشد كه ارتقاء مرحله انرژي دان را از حيث اقتصادي توجيه پذير مي نمايد . 
استفاده 
از چربي براي تغيير‌و تحول انرژي دان براي ارتقا سطح انرژي دان علاوه بر استفاده از مواد نخستين با انرژي بالا ؛ نظير ذرت , مي بضاعت و توان از انواع چربي ها از جمله روغن ذرت , چربي هاي حيواني و غيره استفاده كرد .نتايج تست هاي فيس گرفته در اين باره نشان مي دهد كه سعي در گله هايي كه از چربي گياهي و يا اين كه حيواني استفاده كرده اند با يكديگر اختلاف نداشته و به عبارت ديگر ؛ درصد ايجاد , وزن تخم مرغ , ميزان انرژي موضوع نياز براي توليد يك عدد تخم مرغ و راندمان تبديل غذايي يكسان بوده و تنها اختلاف محسوس , وزن اكثر مرغ در گله اي بوده مي‌باشد كه از چربي گياهي ( روغن ذرت ) استعمال گرديده مي‌باشد . 
خلاصه 
و نتيجه ۱) تغييرات سطح انرژي دان در مرغ تخمگذار باعث تغيير و تحول در اندازه مصرف دان مي شود . 
۲) عكس العمل مرغ تخمگذار به كاهش انرژي دان عمده از افزايش آن بوده و مرغ را حاذق مي سازد كه با مصرف دان بيشتر بتواند نبود انرژي ناشي از كاهش انرژي دان را جبران كند . 
۳) تغيير انرژي دان از ۲۷۹۸ به ۲۵۱۹ كيلوكالري در كيلو گرم , سبب افزايش مصرف دان به اندازه ۵/۸ درصد خواهد شد . 
۴) تغييرات سطح انرژي دان تا وقتيكه مرغ بتواند با تغيير‌و تحول اندازه مصرف دان،انرژي موضوع نياز را اخذ نمايد تاثيري در سعي ندارد . 
۵) در رخ ناكافي بودن دان در دانخوري ، جيره بندي دان و يا ارتقاء دماي محيط به بيش از ۳۵ رتبه سلسيوس ، مرغ حاذق به تأمين انرژ مورد نياز حتي در رخ افزاي مرحله انرژي دان نخواهد بود . 
۶) ارتقا انرژي دان ازطريق افزودن چربي باعث به ارتقاء قليل وزن تخم مرغ گرديده و مي تواند در اوايل توليد و در فصول متفاوت درصد تخم مرغ هاي ريز را كاهش دهد . 
۷) چربي هاي گياهي و حيواني مي توانند به طور يكسان سبب ساز ارتقا وزن تخم مرغ شوند . 
۸) ارتقا چربي به دان ، ارتقاء ارزش آن و تغيير‌و تحول عملكردي كه از اين شيوه حاصل مي شود بايستي بوسيله جيره نويس قابل يش بيني باشد تا براساس آن و با توجيه پذيري اقتصادي اين تغييرصورت گيرد . 
۹) با توجه به عدم بهبود همت ناشي از ارتقا مرحله انرژي دان به استثناي ارتقاء كم وزن تخم مرغ و بويژه در اوايل توليد ، امروزه در جيره نويسي مرغ تخمگذار تنظيم فرمول براساس دست كم قيمت دان و به شرط تامين مواد واجب مورد نياز مي باشد مگر در مواقعي مانند كاهش مصرف روزانه دان به كمتر از يكصد گرم در اين چهره بايد سطح انرژي دان نيز مورد توجه قرار گيرد . 


برچسب: ماشين جوجه كشي،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۱۵ فروردين ۱۳۹۸ساعت: ۰۸:۵۲:۴۴ توسط:ت.ج موضوع:

پرورش 1000 مرغ گوشتي در فضايي 80 متري

به گزارش شبكه اطلاع رساني خط مش دانا به نقل از پايگاه خبري گرمه، همگي ما به ياد داريم كه در پيشين نه‌چندان دور، مردم مرغ و تخم‌مرغ را از ده به شهر مي‌بردند و مي‌فروختند و با پول آن اقلام مايحتاج خانوار خود را تهيه مي‌كردند ولي الآن قضيه برعكس شده است، روستائيان به شهر مي‌آيند و مرغ و تخم‌مرغ با كيفيت بسيار پايين‌تر را خريد مي كنند تا بتوانند قسمتي از نياز غذايي خويش را تأمين نمايند . 
ماشين جوجه كشي
جاي 
بسي سؤال مي‌باشد كه روستائياني كه روزي توليدكننده بودند چه شد كه اكنون تبديل به مصرف‌كننده شده‌اند و در حالتي كه قرار بر اين باشد كه مصرف‌گرا باشند در روستاها چه‌كاري انجام مي‌دهند؟ 
اما عارضه ها متعددي براي اين فعاليت وجود دارااست كه شايد يكي از مهم‌ترين آن ها ضعف اراده‌ها و ارتقا رفاه‌طلبي مردمان باشد . 

البته در ماه‌هاي اخير و تأكيد رده معظم رهبري بر اعتنا به توانمندي‌هاي داخلي و تحقق اقتصاد مقاومتي انگار شوكي بر جامعه وارد شده و بيشتر اشخاص به تفكر ايجاد فرصت‌هاي شغلي و اشتغال‌زايي هستند و در همين راستا هم همه ما وظيفه داريم در هر جاي مرز و بوم كه باشيم به اين كليدي دقت و از افرادي كه در اين خط مش قدم مي گذارند حمايت كنيم . 

رضا دهقاني و عباس رمضاني دو نفر از اهل يك محل خوش‌ذوق روستاي آرمادلو از توابع شهرستان گرمه ميباشند كه باوجود زندگي در شهرهاي مختلف، مجدد به اين روستا بازگشته و با بهره‌گيري از تجهيزات موجود، واحد رويش مرغ گوشتي را فعال‌سازي كرده‌اند . 



دهقاني از مجريان اين طرح مي‌گويد: در آغاز فضايي قريب به 80 مترمربع را براي اين كار اختصاص داده‌ايم و با دقت به مطالعاتي كه فيس گرفت همه تجهيزات ما يحتاج براي رويش مرغ را در اين مكان تهيه نموديم و پس‌ازآن اقدام به جوجه ريزي كرديم . 

او افزود: در مرحله اول 1000 جوجه را در اين محيط رشد داديم كه خوشبختانه تلفات اين مرغداري در يك عصر بدون نقص 50 روزه تا بازه فروش، تنها 20 جوجه بود . 



دهقاني طولاني تر كرد: با اعتنا به فضايي كه از گذشته داشته‌ايم 3 ميليون تومان براي تجهيز اطراف و حدود 10 ميليون تومان هم براي تهيه و تنظيم خوراك، دارو و تنظيم جوجه هزينه شده ميباشد . 

او اظهار داشت: در درحال حاضر حاضر در اين واحد پرورش مرغ 2 نفر به‌صورت مستقيم درگير به كار هستند و با حمايت دستگاه‌هاي متفاوت در آينده‌اي نزديك اين واحد توليدي توسعه و گسترش پيدا خواهد كرد . 

وي ابلاغ كرد: در درحال حاضر حاضر براي طي كردن مراحل اخذ مجوز و فروش مرغ‌ها با مشكلاتي روبرو هستيم و توقع داريم مسئولان امر ما را در اين راستا كمك كنند . 



عباس رمضاني از ديگر كارآفرينان اين واحد توليدي كه براي برپايي اين مرغداري، پس از تعدادي سال زندگي در شهرهاي همجوار به روستاي آرمادلو بازگشته است سفارش خويش به مسئولان را استفاده از ظرفيت مو جود در بخش‌هاي گوناگون دانست و افزود: بنده با اعتنا به تجربه خود در كارهاي مختلف صرفا رويكرد رفع مشكل ها اقتصادي ميهن را افزايش توليد و خوداشتغالي مي دانم . 



مجريان طرح رشد مرغ گوشتي 1000 قطعه‌اي روستاي آرمادلو ضمن تقدير از همكاري مجاهدت كشاورزي در واگذاري جواز پرورش مرغ يكصد قطعه‌اي افزودند: ما براي توسعه و گسترش و ادامه فعاليت نياز به مجوز مرغداري با تعداد بالا داريم كه اميدواريم با همكاري مسئولين و نهادهاي مربوط اين خلل برطرف شود . 

وي اظهار داشت: با رايزني‌هاي انجام‌شده با بسيج سازندگي شهرستان گرمه مقرر شد تا اين نهاد، تسهيلاتي را از محل وام‌هاي اقتصاد مقاومتي در اختيار اين واحد ايجاد قرار دهد . 

برچسب: ماشين جوجه كشي،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۱۱ فروردين ۱۳۹۸ساعت: ۰۸:۳۸:۵۲ توسط:ت.ج موضوع: