طيور طيور .

طيور

عوامل موثر مصرف خوراك در جوجه هاي گوشتي

مرغداري 
ما 
۲-۴- 
كارداران ضد تغذيه اي به طور ارگانيك برخي تركيبات از قبيل ممانعت كننده هاي پروتئاز، آلكالوئيدها، گواترزا ها، اگزالات ها و فيتات ها موادي هستند كه در ذرات مواد خوراكي وجود دارا هستند . اين تركيبات ضد مغذي پس از مصرف موجب كاهش قابليت دسترسي مواد مغذي، كاهش مصرف غذا و كاهش رويش حيوانات مي شوند (هتچوك، ۱۹۹۴٫ شاهيدي، ۱۹۹۷) . منشأ بعضا از مواد ضد تغذيه اي از متابوليسم باكتري ها و قارچ ها موجود در خوراك مي‌باشد . 
 ماشين جوجه كشي ۲-۵- 
مصرف آب هر يك‌سري محاسبه ميزان ظريف نياز پرنده به آب نسبت به بقيه مواد خوراكي فعاليت آساني نيست، آب ماده اي دوچندان حتمي در جيره پرنده ها به شمار مي آيد . ميزان مصرف آب جوجه هاي گوشتي بستگي به دماي محيط و نسبت آن با رطوبت، تركيبات جيره، نرخ پرورش و راندمان بازجذب آب از كليه ها دارد . افزايش پروتئين نپخته جيره موجب ارتقا مصرف آب و نسبت مصرف آب به خوراك مي شود . مصرف طعام كرامبل و پلت نسبت به خوراك آردي، موجب ارتقاء مصرف آب و خوراك خواهد شد . با ارتقا نمك و يا اين كه بقيه مواد معدني اوسموتيك در جيره، ارتقاء مصرف آب به مراد افزايش دفع اين مواد اضافي از همه ها را شاهد خوا‌هيم بود . 
مصرف آب تاثير بسزايي بر مصرف طعام دارااست . با محدود شدن مصرف آب، تن شروع به دهيدراته[۲] شدن مي كند . 
۳- 
دست اندركاران مديريتي اثر گذار بر مصرف خوراك چه بسا در حالتي كه پرنده ها دو گله جيره يكساني دريافت كنند، ميزان مصرف خوراك دو گله با دو ساختمان و تسهيلات جدا، متعدد خواهد بود . اين تفاوت در مصرف غذا به ادله تفاوت در رئيس و بيماري ساخت مي شود . ۳ دليل مديريتي داراي اهميت كه بر مصرف غذا جوجه هاي گوشتي موثرند دربرگيرنده :۱- دسترسي به آب و خوراك ۲- تنش محيطي ۳- مشكل ها بيماري . 
۳-۱- 
دسترسي به آب و خوراك مرغ گوشتي از لحظه ي ورودش به تالار تا ارسال آن به بازار، مي بايست آزادانه به آب و طعام دسترسي داشته باشد . تعداد آبخوري ها و دانخوري ها بايستي كافي باشد تا رقابت را بين پرندگان به دستكم برساند . در رخ بالا بودن تفاوت در ميانگين وزني گله ، احتمالاً با فقدان دانخوري به ازاي هر پرنده مواجهيم . 
۳-۲- 
تنش محيطي تنش ها بر مصرف غذا جوجه هاي گوشتي تأثير بدي دارا‌هستند . استرس پرنده را ناچار به ارتقا هورمون هايي به منظور جابجايي سوخت تن براي ترس و پرواز خواهد كرد . جواب تن در برابر استرس موجب كاهش جذب مواد مغذي و كاهش قابل دقت جنبش دستگاه گوارشي خواهد شد . استرس خراب و ناگهاني موجب كاهش موقتي در مصرف خوراك خواهد شد و اثرات سوء كمي بر همت پرنده دارد . در حالي كه استرس هاي طولاني و مزمن اثرات بد زيادي روي مصرف غذا دارند . عموماً تنش هاي مزمن مشتمل بر استرس گرمايي، كيفيت زير هوا و بد بودن كيفيت بستر مي باشند . 
استرس گرمايي تأثيرات واضح بدي بر مصرف طعام جوجه هاي گوشتي دارااست . تحمل پرنده نسبت به استرس گرمايي بستگي به عواملي از قبيل مقدار بدن و سرعت رشد پرنده، دماي محيط و نسبت آن با رطوبت داراست . كيفيت بد هوا و بستر نيز اثرات غير مستقيمي بر مصرف غذا دارا‌هستند . سرعت تهويه و مدير بستر از دست اندركاران داراي اهميت تأمين كننده كيفيت اين دو فاكتور مي باشند . 
۳-۳- 
تنش هاي مربوط به بيماري و پاسخ هاي ايميني تنش هاي ايمني توليد شده در پاسخ به بيماري ها به طور قابل توجهي بر مصرف خوراك تاثير دارد . اگر چه بيماري هاي روده اي موجب كاهش مصرف طعام مي شود، هر آنتي ژني ( ميكروب بيماريزا يا واكسن) كه موجب تحريك سيستم ايمني شود، توأم با كاهش اشتها خواهد بود . 

در عفونت ها و اسهال جذب آب، سديم، كلر و گلوكز به طور مني داري كاهش ميابد (كانو، ۱۹۹۶) . ۷۰% كاهش عملكرد پرنده در طول بيماري به ادله كاهش مصرف خوراك مي‌باشد و ۳۰% باقي به استدلال كاهش تجزيه و جذب مواد مغذي مي باشد . 
استرس هاي ايمينولوژيكي در طيور موجب تغيراتي در بعضي هورمون ها مي شود . اين تنش ها موجب كاهش غلظت هورمون هاي آنابوليكي مثل هورمون رويش (الاسر، ۱۹۹۷)، فاكتور پرورش شبه انسوليني (IGF-1) (الاسر، ۱۹۹۵) و موجب ارتقا ترشح هورمون هاي كاتابوليكي از قبيل گلوكوكورتيكوئيد ها مي شود (الاسر، ۲۰۰۰) . با كاهش هورمون رويش شبه انسوليني و كاهش مصرف خوراك، روند تجزيه ماهيچه اسكلتي بدن افزايش ميابد . 
۳-۴- 
رفتار پرندگان به مرور زمان، به صداي دانخوري ها به عنوان غذا عادت مي كنند . بنابر اين تحويل مكانيكي خوراك، موجب تحريك مصرف غذا مي شود . چه بسا پرندگان (پرورش مرغ) از صدا و ديدن دان ميل كردن طيوران ديگر نيز تحريك به تناول كردن مي شوند . 
نتيجه 
گيري در جوجه هاي گوشتي، مصرف خوراك دليل حياتي اثر گذار بر ارتقاء وزن روزمره و ضريب تبديل غذا مي باشد . به برهان تأثير عامل ها متعدد بر مصرف خوراك، اكثر وقت ها بهبود مصرف غذا ضعيف كاري سخت مي باشد مگر با مرور كلي در رئيس سالن و خوراك . مديريت و سالم گله نسبت به عامل ها جيره تأثير بيشتري بر مصرف خوراك ضعيف گله دارا‌هستند . عامل ها جيره اي فقط بر مصرف خوراك پرنده ها يك گله موثرند . بالعكس، تنش هاي محيطي وايمينولوژيكي تاثير عميقي بر مصرف غذا از يك گله به گله ديگر دارا‌هستند . با آناليز منشأ استرس يا اين كه بيماري ها، مي توان در بهبود مصرف غذا پرنده موفقيت هاي قابل توجهي كسب نمود . 

برچسب: ماشين جوجه كشي،
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۹ تير ۱۳۹۸ساعت: ۰۷:۴۵:۴۱ توسط:ت.ج موضوع:

ارسال نظر
نام :
ایمیل :
سایت :
پیام :
خصوصی :
کد امنیتی :