طيور طيور .

طيور

رقابت برسر چسبيدن به ديواره روده


• رقابت برسر چسبيدن به ديواره روده

توان چسبيدن به ديواره روده، يك ادله مهم براي بومي شدن در گوشه و كنار دستگاه گوارش مي باشد وبسياري از ميكروارگانيزم‌هاي بيماري‌زا كوشش مينمايند به ديواره روده بچسبند تا از دفع شدن خويش بوسيله حركات دودي روده پرهيز نمايند.

هرچه شمار باكتري‌هاي خوب طولاني تر باشد (باخوراندن كامل كننده پروبيوتيكي)، جا براي چسبيدن بيماري‌زاها به ديواره روده كمتر مي شود وبيشتر و زودتر از روده دفع ميگردند.

ماشين جوجه كشي

• برانگيختن ايمني

ارتقا ايجاد آنتي‌بادي‌هاي ناحيه‌اي و همگاني (پادتن‌ها)، ارتقاء كار ماكروفاژها و بالا بردن سطح گاما اينترفرون، كه بوسيله تكميل كننده پروبيوتيكي پديد مي آيند مقاومت مرغ‌ها در قبال بيماري‌ها را به سيرتكامل‌اي چشمگير ارتقاء ميدهد.

• اثر ضدميكروبي بدون واسطه

اين خصوصيت، يا اين كه مستقيماً از راه و روش ايجاد مواد ضدباكتري (اسيدهاي ارگانيك) كه توسط باكتري‌هاي اسيدلاكتيك ترشح مي گردند، انجام مي گيرد، يا اين كه از رويكرد كاهش pH گوشه و كنار دستگاه گوارش.

• بهترشدن گوارش

ميكروارگانيزم‌هاي پروبيوتيكي مانند ميكروفلور دستگاه گوارش كار مي نمايند و با ساخت آنزيم‌هايي كه مولكول‌هاي پلي‌ساكاريدها را مي‌شكنند به عمل فلور سلامت دستگاه گوارش در افتتاح بيش تر از مواد مفيد جيره امداد مي رسانند اين ميكروارگانيزم‌ها همينطور ويتامين ميسازند كه به تأمين ويتامين‌هاي مايحتاج جان دار ياري مي كند.

4- چرا جوجه‌ها بيشتراز مرغ‌ها در قبال بيماري‌زاها جراحت‌پذيرهستند؟

تست‌ها نشان داده‌اند كه براي كشتن يك موش كه دستگاه گوارش وي فارغ از فلورميكروبي ميباشد صرفا 10 باكتري سالمونلا انتريتيديس كفايت ميكند. ولي براي كشتن يك موش عادي كه فلور دستگاه گوارش وي بدون نقص ميباشد مي‌بايستي يك ميليارد از همين باكتري به تن وي وارد شود.

جوجه‌هاي نو متولد گرديده در مرغداري‌هاي صنعتي، فارغ از ميكروب و سواي فلور دستگاه گوارش به جهان ميايند و به همين منجر در قبال آلودگي‌هايي مانند سالمونلا يا اين كه كمپيلو باكترها كه با غذا به آن‌ها ميرسد جراحت‌پذيري بالايي دارا‌هستند.

درچند ساعت بعد از خارج داخل شدن از تخم، دستگاه گوارش جوجه‌هاي نو‌زا به‌سرعت توسط باكتري‌هاي هوازي از روي اراده، به ويژه كلي‌فرم‌ها واسترپتوكوك‌ها كه ممكن ميباشد در دور و بر پيرامون آن ها وجود داشته باشند اشغال ميگردد. به اين ترتيب سودمندي پروبيوتيك‌ها دراين هست كه پيش‌دستي نمايند و بي‌درنگ روده جوجه‌ها را با ميكروارگانيزم‌هاي با فايده اشغال كنند.

5- كمترين مقدار مايحتاج پروبيوتيك‌ها چه اندازه هست؟

براي تأثيرگذاري دلخواه، يك دوز دستكم از ميكروارگانيزم‌ها لازم هست تا بتوانند در دستگاه گوارش دوام بياورند، پرورش نمايند و پرشمار شوند. پذيرفته شده‌است كه در حالتي كه شمار يك ميكروارگانيزم درهرگرم از فضولات مرغ به كمتر از 107 (10 ميليون) رسد وهمواره تحت اين شمار باقي بماند قوي نخواهد بود نقش ويژه‌اي در دور و بر دستگاه گوارش انجام دهد. چشم شده‌است كه موجود صاحبخانه مي تواند جمعيت «كلستريديا» و «انتروباكتريا» را ذيل 107 درهرگرم از محتويات روده تحمل نمايد. به اين ترتيب، براي اين كه پروبيوتيك‌ها كارآيي داشته باشند مي‌بايستي دست‌كم 10ميليون باكتري داراي فايده درهرگرم داشته باشند.

6- خصوصيت‌هاي يك پروبيوتيك خوب چه است؟

• ايمني: ميكروارگانيزم‌هايي كه براي يك پروبيوتيك برگزيده گرديده‌اند بايستي خير بيماري‌زا باشند، خير مسموم‌كننده.

• چندسويه بودن Multi-strain: يك پروبيوتيك خوب و كيفيت بالا مي‌بايستي يك سري سيرتكامل از ميكروارگانيزم‌هاي داراي منفعت را دربرداشته باشد تا بتواند عمل بهبوددهنده گسترده‌تري داخل دستگاه گوارش طيف گسترده‌اي از جانوران داشته باشد.

• زنده بودن: پروبيوتيك‌ها فقط وقتي مي توانند كارآمد باشند كه ميكروارگانيزم‌هاي باطن آنها درطول مراقبت وانباركردن، و داخل دستگاه گوارش، زنده باقي بمانند تا بتوانند درمحيط دستگاه گوارش بومي شوند. چشم شده‌است كه بخش اعظمي از جنس‌هاي پروبيوتيكي دارنده اين خواص نيستند.

• كمترين دوز: تراكم پروبيوتيكي مي‌بايستي آن اندازه باشد كه اضافه كردن آن بتواند CFU 107 تا 108 باكتري داراي فايده براي هر جانوررا آماده نمايد 

• كيفيت: مهم مي باشد كه درجريان تخمير به هنگام ساخت، يا اين كه در انبار، پروبيوتيك از آلودگي با هر ميكروارگانيزم ديگري كه جزو ادغام آن وجود ندارد دوربماند.
 


برچسب: ماشين جوجه كشي،
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۶ مهر ۱۳۹۸ساعت: ۱۲:۰۳:۵۷ توسط:ت.ج موضوع:

ارسال نظر
نام :
ایمیل :
سایت :
پیام :
خصوصی :
کد امنیتی :